La Vie Est Faite De Petits Bonheurs – Life is a full of little pleasures

Животот е полн изненадувања. Секој ден е нова приказна која ни носи нови предизвици со кои сигурно можеме да се справиме штом се дел од нашето “патување” низ животот.  Среќата е еден “куп” мали нешта. Да се биде песимист, негативно да се гледа на работите е можеби најлесниот начин, но како да гледаме од една поинаква перспектива на она што ни се случува. Сакам да … Continue reading La Vie Est Faite De Petits Bonheurs – Life is a full of little pleasures

Inside out / Marsin

Дали скромноста на човекот го прави да е ниво над останатите луѓе? Ако ме прашате мене одговорот е ДА. Во вакво малку извитоперено општество во кое живееме овие скромните и немаат баш “право” на глас. Да се разјасниме ја скромноста не ја ставам во ист “кош” со наивноста. Тоа е доблест, спонтаните работи во животот се најдобри, спонтани среди, неисфордсирани пријателства…нема ништо повредно од тоа. … Continue reading Inside out / Marsin

Stay true to yourself and make your statement ! C-THRU

Дечки знаете ли колку сум среќна поради луѓето кои ме опкружуваат? Па со главата во ѕид да идам ќе се обидат да ме “насочат на прав пат” ама никогаш нема да ме остават сама! А знаете ли колку оние “случајни” минувачи во животот прават да сме уште посилни на крајот на денот?  Јас ќе се држам до оние првите, вистинските, искрените, е заради нив животот … Continue reading Stay true to yourself and make your statement ! C-THRU

If you feel glamorous, you definitely look glamorous – C-THRU

  Во пресрет на новата кампања на C-THRU, a воедно непосредно пред Модниот викенд во Скопје повторно како бренд амбасадор на кампањата најдов спој со овие две работи. Можеби подготовките за модната ревија на која ќе учествувам на групна ревија со моите колеги на 23ти месецов ме наведе на тоа, па затоа решив да ви дадам предлог оутфит доколку сте гости на една од ревиите … Continue reading If you feel glamorous, you definitely look glamorous – C-THRU

There’s no place i’d rather be- Paris j’taime

Денес се разбудив чувстувајќи бура од емоции. Ова ни е последно утро во Париз. Не знам како да опишам колку би сакала да имам барем уште една недела да сум тука. Имам чувство како да сум дома, можеби е тоа зошто и сум со правите луѓе но апсолутно би сакала да малку подолго трае ова искуство. Ова патување е признание на нашиот труд, посветеност, ангажираност … Continue reading There’s no place i’d rather be- Paris j’taime

Follow your dreams, they know the way.

PARIS-Day 5 Уште еден ден поминат во Париз и уште многу испешачени километри. Денот ни помина во истражување на квартот Montmarte каде има прекрасни работи кои ги видовме, поглед кој го одзима здивот, луѓе кои мирот го наоѓаат во  Basilica of Sacre-Coeur, уметници, многу локални продавници и вкусна храна. Времето беше на наша старана па седењето во дворот на басиликата ми претставуваше вистинско уживање, како да … Continue reading Follow your dreams, they know the way.

Tout commence par un rêve – Everything start with the dream – Paris

Добро утро. Додека сеуште ја немам испиено ни третата голтка кафе јас веќе позади мојот лап топ ги  прикачувам сликите од третиот ден во Париз. Ништо помалку возбудлив од претходните. Посетата на музејот Louvre беше вистинско доживување за мене, толку историски моменти кои прават да се чувствуваш како да си во времеплов. Сместена удобно во омилената црна фотеља во нашиот апартман размислувам за тоа колку … Continue reading Tout commence par un rêve – Everything start with the dream – Paris