Beauty is about being comfortable in your own skin!

_DSC1289

 

Еднаш ми кажаа, кога ќе сфатиш дека си “сама” на светов тогаш ќе ја најдеш среќата. И не зборувам за љубов зборувам за внатрешен мир, за среќата која ја чувствувате кога сте сами, кога ќе се погледнете во огледало, кога никој од страна не ве гледа кога сте само вие и вашата рефлексија, да се чувствувате исполнето, горди на се кога ќе погледенете позади вас…

Понекогаш животот ни дава такви “шамари” да се освестиме и да сфатиме дека никој ама баш никој не може да не повреди освен ние ако не му дозволиме.

Никогаш нема и нејќам да се каам за ништо, направив оклоп околу мене да не си ги зeмам работите при срце како порано и функциора, не секогаш но многу често. Прочитав една мисла деновиве “When someone is nasty or treats you poorly, don’t take it personally. It says nothing about you, but a lot about them” и во “пракса” не ретко  е така. Најлесно е да впериме прст кон некој, да го оцрниме со зборови, но според мене тоа не е начинот, и најстрогиот и најбесчуствителниот човек кога е сам не може да го скрие она што другите можеби не го гледаат.

Почни од себе…најлесно е да осудиш некој, пронајди го својот мир правејќи го она што те исполнува. Ми следи период каде само последните испити од факултет и авторската колекција ми се фокус…Сакам да си се докажам прво пред себе а после и пред сите кои го очекуваат тоа од мене….

_DSC1298

_DSC1358

Dress: Marsin collection “Bond lady”

Earrings: Emi Noris

Photographer: Darko Mitev –Argona

#quoteoftheday

Be who you want to be -be free in your own skin, be liberated and feel beautiful, and do what you want to do without judgement -Adam Lambert

With love,

DGjurovska

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s