Aura- dm beauty campaign …Моменти кои ние ги сакаме

Нема поубаво нешто од тоа да луѓето ја гледаат и ценат твојата искреност. Кога ќе добијам  порака дека некој ги чита моите текстови сум пресреќна, мојот блог е производ на љубов спрема пишувањето, искажувањето на моите чувства, пасија спрема модата и модниот дизајн …Далеку сум од тоа каде “се гледам” да речеме за 5 години од сега но сакам да стигнам со свој труд до … Continue reading Aura- dm beauty campaign …Моменти кои ние ги сакаме

Makeup inspiration / Classic Vamp – Seventeen

  Секоја жена со цел да ја истакне својата убавина треба да знае како да манупулира со шминките. Денес кога социјалните мрежи се преплавени со makeup видеа, сигурна сум дека секоја од вас може да ја најде својата инспирација и она што најдобро би и прилегало. Треба да се разграничи каква шминка е најсоодветна за некој настан. Јас сум од тие што ни до најблиската … Continue reading Makeup inspiration / Classic Vamp – Seventeen

La Vie Est Faite De Petits Bonheurs – Life is a full of little pleasures

Животот е полн изненадувања. Секој ден е нова приказна која ни носи нови предизвици со кои сигурно можеме да се справиме штом се дел од нашето “патување” низ животот.  Среќата е еден “куп” мали нешта. Да се биде песимист, негативно да се гледа на работите е можеби најлесниот начин, но како да гледаме од една поинаква перспектива на она што ни се случува. Сакам да … Continue reading La Vie Est Faite De Petits Bonheurs – Life is a full of little pleasures

Inside out / Marsin

Дали скромноста на човекот го прави да е ниво над останатите луѓе? Ако ме прашате мене одговорот е ДА. Во вакво малку извитоперено општество во кое живееме овие скромните и немаат баш “право” на глас. Да се разјасниме ја скромноста не ја ставам во ист “кош” со наивноста. Тоа е доблест, спонтаните работи во животот се најдобри, спонтани среди, неисфордсирани пријателства…нема ништо повредно од тоа. … Continue reading Inside out / Marsin

Stay true to yourself and make your statement ! C-THRU

    Дечки знаете ли колку сум среќна поради луѓето кои ме опкружуваат? Па со главата во ѕид да идам ќе се обидат да ме “насочат на прав пат” ама никогаш нема да ме остават сама! А знаете ли колку оние “случајни” минувачи во животот прават да сме уште посилни на крајот на денот?  Јас ќе се држам до оние првите, вистинските, искрените, е заради … Continue reading Stay true to yourself and make your statement ! C-THRU

If you feel glamorous, you definitely look glamorous – C-THRU

  Во пресрет на новата кампања на C-THRU, a воедно непосредно пред Модниот викенд во Скопје повторно како бренд амбасадор на кампањата најдов спој со овие две работи. Можеби подготовките за модната ревија на која ќе учествувам на групна ревија со моите колеги на 23ти месецов ме наведе на тоа, па затоа решив да ви дадам предлог оутфит доколку сте гости на една од ревиите … Continue reading If you feel glamorous, you definitely look glamorous – C-THRU

There’s no place i’d rather be- Paris j’taime

  Денес се разбудив чувстувајќи бура од емоции. Ова ни е последно утро во Париз. Не знам како да опишам колку би сакала да имам барем уште една недела да сум тука. Имам чувство како да сум дома, можеби е тоа зошто и сум со правите луѓе но апсолутно би сакала да малку подолго трае ова искуство. Ова патување е признание на нашиот труд, посветеност, … Continue reading There’s no place i’d rather be- Paris j’taime